OVER PATRICK

 

patrick2Een kleine impressie in vogelvlucht over Chefkok Patrick Sassen

Als klein mannetje stond Patrick op een krukje aan het aanrecht bij zijn  Indische oma te kijken hoe zij dagenlang eten aan het  bereiden was, zowel voor het gezin als voor iedere gelegenheid die werd aangegrepen om maar met z'n allen te kunnen eten, daar is de passie ontstaan voor lekker en eerlijk eten.


Patrick hoefde dan ook niet lang na te denken over wat hij later wou worden, of wat zijn ideale baan zou zijn; hij wou zo snel mogelijk leren koken!


Zo gauw hij van de basisschool af was, werd hij ingeschreven bij LTS pastoor Jacobs in Sittard waar hij na het eerste keuze jaar meteen richting Horeca ging, vervolgens met 15 jarige leeftijd volgde hij de voortgezette opleiding basiskok, en daarna zelfstandig werkend kok, hierbij heeft hij elk jaar een ander gerenomeerd leerbedrijf doorlopen, het ging er vaak hard aan toe maar dat is zoals hij het nu ziet alleen maar goed geweest voor zijn carrière.


Een impressie van de leerbedrijven:

  • Rôtisserie De Lijster, Geleen
  • Hotel Restaurant De Prins, Sittard
  • Restaurant De Trepkes, Maastricht
  • Kandinsky Steigenberger Kurhaus, Scheveningen
  • Restaurant L'Escale, Maastricht


Na zijn afgeronde opleiding volgden er nog meer bedrijven de revue;

  • Restaurant Teo's Dynasty, Sittard
  • Restaurant De Comedie Stadsschouwburg, Sittard
  • Hotel & Kasteel Vaalsbroek, Vaals
  • Landal Hoogvaals, Vaals
  • Oseven Parkstad limburg Stadion, Kerkrade


Patrick Heeft tijdens zijn 35 jarige carrière altijd een Passie gehad voor lekker eten. Ook de culinaire verzorging tijdens feestjes of evenementen is geen probleem. Zelfs voor een groot evenement als Pinkpop heeft hij al twee keer de backstage catering mede mogen verzorgen.


Als je Patrick zelf vraagt waarom hij gestart is met Dasousa Food & More?
"Gewoon, om dat je je hart moet volgen en de dingen moet doen die je leuk vind, en waar je heel goed in bent!"